Team Kanban Practioner

1 dags intensivt grundkursus - bliv agile i jeres team!

Team Kanban Practitioner: Her får du basisviden om Kanban, så I kan komme godt i gang i jeres team

På dette 1-dags intensive grundkursus lærer du hvordan jeres aktiviteter organiseres i et Kanban-system og hvordan I skaber synlighed og større transparens samt hvordan man kommunikerer og samarbejder i et Kanban-system.

Efter kurset vil du blive certificeret Team Kanban Practioner fra den førende globale Kanban organisation, Kanban University.

På dette intensive 1-dags kursus gennemgår vi bl.a.:

 • De vigtigste byggesten i Kanban-metoden
 • De 3 principper for forandring og de 6 generelle praksisser samt hvordan og hvorfor de virker
 • Hvad flow er, og du oplever, hvilke enorme gevinster de er, når man begrænser igangværende arbejde
 • Hvordan man kører Kanban møder, og hvor ens fokus skal være, på de aktiviteter, der er i gang
 • Hvordan man lader teamet organisere sig omkring deres aktiviteter
 • Hvilke skridt man kan tage for at komme videre til næste Kanban-niveau

Efter kurset vil du blive certificeret Team Kanban Practioner fra den førende globale Kanban organisation, Kanban University.


Kontakt os på [email protected], så aftaler vi tid og sted


 

Kursusplan:

1 kompakt (og intensiv!) kursusdag med fokus på byggestenene i Kanban-metoden, tavledesign, visualiseringsteknikker, det daglige tavlemøde og prioriteringsmødet. Kort sagt – det, der er helt fundamentalt, når man skal i gang med rigtig Kanban!

Derudover gennemgår vi teorien bag metoden – og går i dybden med de mest centrale praksisser og teknikker, som bruges i Kanban – bl.a. vigtigheden af transparens! Med tranparens kan Kanban nemlig hjælpe med at stille skarpt på alt det I ikke vidste lå og gemte sig i jeres system. I vil også lære hvordan I kan designe en Kanbantavle som er tilpasset jeres hverdag med forskellige visualeringsteknikker. I løbet af kurset vil vi spille et Kanban-spil (bare roligt det er sjovt og lærrigt!) så I kan få Kanban helt ind på rygraden!

Her får du en oversigt over hvilke emner, som I vil nå igennem i løbet af denne kompakte og læringsesrige dag:

 • Hvad er Kanban – en introduktion
 • Kanbans 6 kernepraksisser og andre vitale byggesten
 • Vi spiller Kanban gennem hele dagen
 • Lærerige hands-on øvelser
 • De vigtigste møder i Team Kanban
 • De første trin på Kanbans modenhedsstige
 • Afslutning og spørgsmål
 

På vores TKP-kursus lærer du:

 • Hvordan man designer sin Kanban tavle alt efter ens særlige kontekst. Du lærer, hvad et Kanban flow-system er, og hvordan Kanban adskiller sig fra andre agile metoder.
 • Om de 3 grundlæggende principper og de 6 kernepraksisser. Med andre ord så får du fundamentet godt på plads. I får naturligvis en grundig forklaring på, hvordan systemet hænger sammen, og hvor metoden i det hele taget stammer fra
 • Om flow, og hvorfor det er helt essentielt at begrænse igangværende arbejde. Du får at vide, hvorfor alting går stærkere, når I bryder jeres aktiviteter ned i små overskuelige bidder
 • Hvad aktivitetskategorier og serviceklasser er, og hvordan det er vejen til at styre risici og prioritere jeres aktiviteter. Plus skaber det, man kalder pull-signaler
 • Lidt om ’det bløde’. Altså hvad det vil sige at udvise agil adfærd, forudsætningerne for at få et Kanban-system til at fungere, og hvorfor metoden er lettere at gå til, når man vil arbejde agilt.
 • Hvordan I i fællesskab skaber forudsigelighed ved at indføre fælles eksplicitte regler. Du lærer hvordan effektive Kanban møder foregår
 • Hvilken info, der som minimum skal stå på jeres Kanban tickets – opgavesedler – så I får data, som I kan måle på og viden om, hvordan det egentlig går. I lærer at visualisere på en måde, der hjælper jer med at få løst de rigtige opgaver på det rigtige tidspunkt
 

Helt konkret bliver du trænet i Kanbans principper, praksisser og teknikker. Når du har været på TKP-kursus, så ved du præcis, hvordan I skal bygge Kanban-tavle i jeres team. Du ved, hvordan du skal gribe tingene an, når du er tilbage ’på pinden’. Du prøver det nemlig i spil og øvelser.

Du lærer at:

Et rigtigt Kanban-system er det, der omsider gør det muligt for jer som team at se, hvor meget I egentlig har gang i (Det er næsten med garanti for meget!)

Et rigtigt Kanban-system er det, der gør det let at sortere i jeres opgaver, og give dem serviceklasser, så det bliver tydeligt, hvilke der er førsteklassespassagerer på netop jeres Kanban-tavle

Et rigtigt Kanban-system er det, der vha. visualisering med magneter, farvede Post-its eller andre remedier gør det tydeligt, hvor der er flaskehalse og blokeringer i jeres system. I får transparens og kan nu se en masse af det, der før var usynligt!

Et rigtigt Kanban-system er det, der omsider kan give dig og dine kolleger et samlet overblik over jeres opgaver. I laver så de regler, der passer til netop jer, så i slipper for at multitaske og i stedet kan fokusere på de allervigtigste opgaver først! Kanban giver jer flow i jeres system!

 

Din underviser


Annette Vendelbo
Annette Vendelbo

Annette har mange års erfaring som agil underviser, rådgiver og coach. Hun underviser både i Kanban og Scrum på team og ledelsesniveau, samt i agil projektledelse,

Med Annette som underviser får du både en, der er kniv-skarp på teorien, men også en der selv bruger teorien i praksis, når hun hjælper sine kunder med at planlægge og gennemføre agile implementeringer og transformationer, så de når præcis de mål, de har sat sig.

På Annettes kurser får du krydret teorien med en masse eksempler fra virkelige projekter. Det betyder, at det bliver lettere for dig, når du selv skal omsætte den teori, du lærer, til praksis.


Kursus indhold


  Velkommen til kurset Team Kanban Practioner
Tilgængelig i dage
dage Efter du er blevet tilmeldt

Ofte stillede spørgsmål


Hvor afholdes kurset?
Kurset afholdes på MBK, Pilestræde 61, 1112 København K.

Jeg håber, at vi ses!

Nu ved du en masse om, hvad der ligger foran dig, og jeg vil gøre mit yderste for at gøre dig lige så begejstret for Kanban, som jeg er. Det ville være en stor fornøjelse at give dig detaljerne om metoden, teknikkerne, værdierne m.m., så du har alle de byggeklodser, der skal til for at bygge nogle gode Kanban-tavler og et robust Kanban-system på basis af jeres team-kontekst.


Mange venlige hilsner
Annette Vendelbo

Ja tak! Lad mig komme i gang