Live Kursus: Scrum Master

Lær Scrum-processen og Scrum Master rollen helt til bunds.

Lær Scrum-processen og Scrum Master rollen helt til bunds. Med i pakken får du et certificeringsforsøg


På Annette Vendelbos 2-dages Scrum Master kursus kommer du helt i dybden med Scrum processen og særligt Scrum Master rollen. Men ikke nok med det! Du hører også om de faldgruber, du skal undgå, når du skal udfylde rollen som Scrum Master ”derhjemme”. Så kommer du nemmere fra teori til praksis.


Dato for kursus kommer senere.


 

På disse 2 intensive dage får du følgende, helt nødvendige viden om Scrum, så du kan komme sikkert i gang eller forbedre det, I allerede gør. Forbedringerne venter lige rundt om hjørnet!

Denne 2-dages investering i opbygning af din viden og forståelse af Scrum frameworket giver dig en ballast, som du kan bruge med det samme. Både til glæde for dig selv og din virksomhed. I vil kunne undgå de værste fejl og faldgruber. Og du lærer:

 • Hvordan Scrum processen hænger sammen, og hvad sammenhængen er mellem de møder, der er defineret og formålet med dem
 • Hvordan roller og ansvar er fordelt mellem Scrum Master, Product Owner og udviklingsteamet. (Her er det, at I temmelig sikkert skal gøre op med en række gamle vaner).
 • Hvilke forudsætninger der er for at få Scrum til at virke ude hos jer. Det vil gå op for dig, at Scrum kræver målrettethed og vilje til forandring hos andre end dig og dit team.
 • Hvad hemmeligheden i virkeligheden er bag en stærk Scrum-implementering. Også hvilken rolle ledelsen spiller – og hvad de absolut skal lade være med at gøre – når de skal understøtte dig og dit Scrum team
 • Hvordan du ved målrettede målinger får fuldstændig kontrol over dit Scrum-projekt. Både over det enkelte sprint og projektet end-to-end. (Ja, naturligvis er det vigtigt at vide, hvor man er!)
 
Scrum er ikke svært at forstå – men det er hverken intuitivt eller nemt at få det til at virke. Især ikke i organisationer, som er vant til at arbejde på en mere traditionel manér

Det er derfor vi ikke kun sørger for, at du ved mere end nok til at tage Scrum Master certificeringen. Du får også en masse konkret viden om, hvad du kan forvente at opleve fra dine omgivelser, som ikke kender Scrum eller er interesseret i denne arbejdsform. Så kan du nemlig undgå at slå dig på denne usynlige mur.

Jeg tør godt love dig, at du ikke vil lære noget på dette Scrum Master kursus, som jeg ikke selv har prøvet med mine egne hænder og set ude i virkeligheden på rigtige projekter og i teams som dit

Og hvad vil det så sige? Jo, jeg forærer dig mine erfaringer, så du kan komme sikkert i gang med (eller blive endnu skarpere på) Scrum.

En god Scrum er den, hvor Scrum Masteren, Product Owneren og udviklingsteamet har roller og ansvar helt på plads – I har aldrig diskussioner à la: ”Jamen, det var jeg da sikker på, at du/I tog jer af”

En god Scrum er den, hvor I forstår, hvad selvorganisering betyder, og hvilke rammer den foregår inden for. Du ved, hvad der skal til, for at smøre Scrum-maskinen, så den kører optimalt. Hele tiden

En god Scrum er den, hvor I ved, hvor vigtigt det er at prioritere, have kunden i fokus – for ikke at tale om at jagte kvalitet i alt, I gør.

 

"Annette er i forbindelse med undervisning dygtig til at veksle mellem dialog og opgaveløsning, hvilket giver deltagerne et solidt fundament til at udvikle deres forståelse af teorien samt værktøjskassen indenfor Scrum og dermed også den efterfølgende certificeringen. Hendes evne til at krydre teorien med sine erfaringer fra virkeligheden gør hendes kursus endnu mere relevant, og så er det en stor fordel, at man kan tage ét kursus og få to certificeringer"

- Kirsten West, afdelingsleder, Bankdata

Kursusplan


Dag 1 - del 1:

 • Baggrund, principper og værdier
 • Scrum teori - processen
 • Roller, events og artefakter

Dag 1 - del 2:

 • Skalering af Scrum med Nexus

Dag 2:

 • Vi spiller en Scrum simulation
 • Fokus på Scrum Master rollen
 • Ekstra material/fokus på emner jeres ønske (kun hvis tiden tillader det)

Din underviser


Annette Vendelbo
Annette Vendelbo

Annette er agil ekspert og underviser i både Scrum, Kanban, god agil ledelse m.m.. Hun er forfatter til bogen "Agile transformationer i praksis" og af en lang række artikler og e-bøger om Kanban og agile praksisser. Hendes hjerte banker særligt varmt for Kanban, og hun er både akkrediteret Kanban underviser og konsulent fra Kanban University.

Både som forfatter, underviser og coach bruger hun sin teoretiske viden og lange praktiske erfaring med agile systemer til at hjælpe sine kunder, når de skal have deres Kanban, Scrum eller SAFe til at fungere optimalt. Hun bidrager også med planlægning og gennemførsel af agile transformationer, så hendes kunder også når de mål, de har sat sig.

Det faktum, at hun både er teoretisk knivskarp og har 15 års praktisk erfaring som agil rådgiver og coach gør, at du med Annette som forfatter får teorien på plads. Du får ovenikøbet en række eksempler fra konkrete agile projekter og transformationer foræret, som du kan lade dig inspirere af, når du selv skal igang med at arbejde agilt med Kanban.Ofte stillede spørgsmål


Hvor afholdes kurset?
Kurset afholdes på MBK, Pilestræde 61, 1112 København K.
Hvordan bliver jeg certificeret?
Du får et certificeringsforsøg med i prisen, og du tager certificeringstesten på www.scrum.org. Ønsker du både Scrum Master og Scrum Product Owner certificeringen, så betales certificering nr. 2 separat
Hvad hvis jeg ikke består certificeringsprøven?
Vi klæder dig så grundigt på, som vi overhovedet kan, men som i enhver anden certificering, så kræver det naturligvis forberedelse at bestå testen. Vi fortæller dig, hvordan du bedst kan forberede dig. Er uheldet alligevel ude, så har du heldigvis mulighed for at betale for nok en certificeringsprøve
Hvad hvis jeg ikke har mulighed for at betale med kreditkort?
Hvis du ønsker at betale på anden måde, fx. faktura kontakt os venligst på [email protected] eller på 4541 4242
Hvilket sprog skal certificeringen tages på?
Certificeringen tages på engelsk - derfor har vi også valgt at kursusmaterialet er primært på engelsk, for netop at undgå unødvendige misforståelse. Men vi underviser selvfølgelig på dansk :)

Ja tak! Lad mig komme i gang