Live Kursus: Scrum 2-i-1 certificeringskursus

Efter kun 2 kursusdage kan du blive certificeret som både Scrum Master og Product Owner

Lær Scrum 'metoden' til bunds og få al den viden, der skal til for at tage både Scrum Master og Product Owner certificeringen i ét hug


På Annette Vendelbos 2-dages intensive Scrum-2-i-1 kursus lærer du naturligvis Scrum helt til bunds. Men ikke nok med det. Du bliver også sat ind i de faldgruber, du skal undgå, når du skal bruge Scrum ”derhjemme”. Efter kurset er du klædt så godt på, at du kan vælge tage både Scrum Master (PSM I) og Product Owner (PSPO I) certificeringen. Det kan man da kalde en win-win!

Dato for kursus kommer senere 

Kurset er både for dig som et helt ny når det kommer til Scrum, men er også til dig som allerede er i gang med Scrum, men hvor det bare ikke helt fungerer.


Hvis du allerede er i gang med Scrum, kan du nikke genkendende til disse problemer?

 • Du og dit team er sandsynligvis allerede i gang med at arbejde med Scrum, men måske har du opdaget, at det ikke er helt så ligetil at få det til at virke? Rigtig mange virksomheder – store som små, offentlige som private – har for længst opdaget den enorme værdi, der er ved at arbejde agilt. Mange har kastet sig hovedkulds ud i Scrum.
 • Eller måske er I ikke helt sikre på, hvordan I får klare Scrum roller og ansvar i spil i jeres organisation?
 • Eller allerværst: I aner faktisk ikke, hvad I får ud af at arbejde agilt eller hvordan I kan få det!
 • I har bare gjort jeres projektledere til Scrum Masters, men gør som I ellers plejer.

Måske tænker du også det her om jeres Scrum?

 • At der er for mange møder, så I skærer her og der, for at spare tid.
 • Om det virkeligt er nødvendigt at inddrage jeres ”kunder”.
 • Hvorfor det er svært at måle, hvilke forbedringer I har fået.
 • At der ikke nogen klar retning for jeres brug af Scrum.


Du kan vælge at gøre 2 ting:

 • Prøve jer frem – på egen hånd — og håbe på det bedste. Uden nogen som helst overordnet plan. (Advarsel: Det virker lige så godt som at skyde en pil afsted mod en dartskive med bind for øjnene. Det kan næsten kun gå galt, og vil muligvis gøre dig endnu mere forvirret og frustreret, end du allerede var).

Eller du kan…

 • Vælge at få opbygget konkret viden om de Scrum-byggeklodser, der skal til for at bygge et velfungerende Scrum-hus på et velafprøvet certificeringskursus, der både lærer dig en masse Scrum god praksis, og hvilke faldgruber du skal undgå.
 
Hvad får man ud af kurset:

På disse 2 intensive dage får du følgende, helt nødvendige viden om Scrum, så du kan komme sikkert i gang eller forbedre det, I allerede gør. Du får en opbygning af din viden og forståelse af Scrum frameworket giver dig en ballast, som du kan bruge fra nu af og både til glæde for dig selv og din virksomhed. I vil kunne undgå de værste fejl og faldgruber. Helt specifikt lærer du:

 • Hvordan Scrum processen hænger sammen, og hvad sammenhængen er mellem de møder, der er defineret og formålet med dem
 • Hvordan roller og ansvar er fordelt mellem Scrum Master, Product Owner og udviklingsteamet. (Her er det, at I skal gøre op med en længere række gamle vaner).
 • Hvilke forudsætninger der er for at få Scrum til at virke ude hos jer. Det vil gå op for dig, at Scrum kræver målrettethed og vilje til forandring hos andre end dig og dit team.
 • Hvad hemmeligheden i virkeligheden er bag en stærk Scrum-implementering. Også hvilken rolle ledelsen spiller – og hvad de absolut skal lade være med at gøre – når de skal understøtte dig og dit Scrum team
 • Hvordan du ved målrettede målinger får fuldstændig kontrol over dit Scrum-projekt. Både over det enkelte sprint og projektet end-to-end. (Ja, naturligvis er det vigtigt at vide, hvor man er!)
 • At du ved nok til både at tage Scrum Master og Product Owner certificeringen!
 • Du får også en masse konkret viden om, hvad du kan forvente at opleve fra dine omgivelser, som ikke kender Scrum eller er interesseret i denne arbejdsform. Så kan du nemlig undgå at slå dig på denne usynlige mur.
 

"Annette er i forbindelse med undervisning dygtig til at veksle mellem dialog og opgaveløsning, hvilket giver deltagerne et solidt fundament til at udvikle deres forståelse af teorien samt værktøjskassen indenfor Scrum og dermed også den efterfølgende certificeringen. Hendes evne til at krydre teorien med sine erfaringer fra virkeligheden gør hendes kursus endnu mere relevant, og så er det en stor fordel, at man kan tage ét kursus og få to certificeringer"

- Kirsten West, afdelingsleder, Bankdata

Kursusplan


Dag 1 - del 1:

 • Baggrund, principper og værdier
 • Scrum teori - processen
 • Roller, events og artefakter

Dag 1 - del 2:

 • Skalering af Scrum med Nexus

Dag 2:

 • Vi spiller en Scrum simulation
 • Fokus på Scrum Master rollen
 • Fokus på Product Owner rollen
 • Ekstra material/fokus på emner jeres ønske (kun hvis tiden tillader det)

Din underviser


Annette Vendelbo
Annette Vendelbo

Annette har mange års erfaring som agil underviser, rådgiver og coach. Hun underviser både i Kanban og Scrum på team og ledelsesniveau, samt i agil projektledelse,

Med Annette som underviser får du både en, der er kniv-skarp på teorien, men også en der selv bruger teorien i praksis, når hun hjælper sine kunder med at planlægge og gennemføre agile implementeringer og transformationer, så de når præcis de mål, de har sat sig.

På Annettes kurser får du krydret teorien med en masse eksempler fra virkelige projekter. Det betyder, at det bliver lettere for dig, når du selv skal omsætte den teori, du lærer, til praksis.


Ofte stillede spørgsmål


Hvor afholdes kurset?
Kurset afholdes på Comwell Holte, Kongevejen 495A, 2840 Holte.
Hvordan bliver jeg certificeret?
Du får et certificeringsforsøg med i prisen, og du tager certificeringstesten på www.scrum.org. Ønsker du både Scrum Master og Scrum Product Owner certificeringen, så betales certificering nr. 2 separat
Hvad hvis jeg ikke består certificeringsprøven?
Vi klæder dig så grundigt på, som vi overhovedet kan, men som i enhver anden certificering, så kræver det naturligvis forberedelse at bestå testen. Vi fortæller dig, hvordan du bedst kan forberede dig. Er uheldet alligevel ude, så har du heldigvis mulighed for at betale for nok en certificeringsprøve
Hvad hvis jeg ikke har mulighed for at betale med kreditkort?
Hvis du ønsker at betale på anden måde, fx. faktura kontakt os venligst på [email protected] eller på 4541 4242
Hvilket sprog skal certificeringen tages på?
Certificeringen tages på engelsk - derfor har vi også valgt at kursusmaterialet er primært på engelsk, for netop at undgå unødvendige misforståelse. Men vi underviser selvfølgelig på dansk :)

Ja tak! Lad mig komme i gang