Find rundt i den agile labyrint

1/2-dags workshop: Find rundt i den agile labyrint

1/2-dags workshop: Find rundt i den agile labyrint

Flere og flere organisationer ønsker at blive mere agile, men hvordan? Der findes adskillige metoder og frameworks at vælge mellem, og her lærer du hvordan, I vælger den bedste vej for jer!

På denne interaktive workshop får du grundig indsigt i, hvad man skal have for øje, når man skal afgøre hvilken agil vej man skal vælge. En transformation fra en klassisk projektmetode til en agil, er ikke simpel. Den kræver grundig overvejelse, for ikke alle metoder kan fungere alle vegne. Der er nogle forudsætninger, der skal være til stede for at få agil succes, så man opnår de gevinster, man er ude efter.

Du får en gennemgang af de mest anvendte agile metoder og frameworks, de fordele og ulemper der er ved den hver især, og ikke mindst de forudsætninger der skal være til stede for at få dem til at fungere.

Du får den objektive viden, der skal til for, at din virksomhed kan tage et velovervejet valg, når I vil være mere agile. Gennem diverse øvelser på workshoppen får du en klar ide om, hvordan I finder den rigtige vej gennem den agile labyrint og undgår dyre fejltagelser.

Workshoppen er også for jer, der er gået i gang med agile initiativer, men ønsker en lidt bredere og dybere viden om agile metoder og frameworks, så I kan finjustere kursen.

Workshoppen er for dig, der er:

  • Leder, der ønsker mere viden om fordele og ulemper ved de forskellige agile metoder m.v.
  • Projektleder, der gerne vil vide, hvordan man spiller sammen med agile teams
  • Agil leder, der vil have mest muligt ud af sin agile implementering ved at undgå de største faldgruber
  • Chef/leder, der gerne vil vide, hvordan man kan gribe sin agile transformation an og vise vejen mod vedvarende agile optimeringer
  • Dig, der allerede har en agil certificering, men ønsker et større overblik over det bredere agile felt

Dato for workshoppen kommer senere


 





Plan for workshoppen

Vi kan love jer 4 timers intensiv og lærerig workshop, hvor I går hjem med en større forståelse for agile systemer, og I ved, hvad der overordnet skal til for at få succes med dem. I ved, hvilke krav en agil transformation stiller til jeres organisation, og I ved, hvordan I skal undgå de faldgruber, som alt for mange falder i.

Vi hjælper jer simpelthen med at finde rundt i den agile labyrint, ved at præsentere jer for netop de elementer, der er afgørende for agil succes. Ingen glansbilleder, men en objektiv gennemgang af, hvad det egentlig er, man kaster ud i, når man vælger den agile vej.

Det er vores ambition, at I efter workshoppen ved præcis, hvordan I vælger den rigtige vej fra starten, så I undgår dyre fejltagelser og forvirrede medarbejdere, men i stedet kan opnå de forbedringer, I er ude efter.

Her ser du, hvad vi kommer igennem på workshoppen:

  • Hvad vil det i det hele taget sige at være agile
  • Kompleksiteten i agile systemer
  • De mest anvendte agile metoder og frameworks
  • Hvilke krav der stilles til organisationen og medarbejderne
  • Hvad er en god agil leder
  • Planlægning af agile transformationer og vedvarende forbedringer
  • De værste faldgruber, og hvordan man kommer uden om dem
  • Alt dette krydres med diverse øvelser og spil m.v. og I bliver aktivt involveret!
 

Agile forandringer kommer ikke af sig selv. De kræver en målrettet indsats og et aktivt opgør med gamle vaner

Men indsatsen betaler sig, for der er store gevinster ved at øge sin agilitet. Både for medarbejderne og for hele virksomheden. Vælger I den agile vej, der passer til netop jer, bliver resultatet mindre stressede medarbejdere og gladere kunder. I får hurtigere værdiskabelse. Her lærer I, hvordan I afgør, hvad der er det bedste agile alternativ for jer!

Giv os fire timer af din tid, så giver vi dig til gengæld konkret viden om, præcis hvad I skal være fokuseret på, når I skal finde ud af, hvilken agil metode, der passer bedst til jer, og hvordan I evt. kan justere jeres kurs, hvis I ikke opnår de resultater, I forventede.

Der findes desværre ikke en “gylden agile metode”, der bare virker overalt, så når man snakker agilt metodevalg, er det vigtigt at tage et fordomsfrit kig på sin organisation: Hvor omstillingsparate er ens medarbejdere? Arbejdes der meget siloopdelt? Hvor disciplinerede er medarbejderne? Hvad er succesraten på ens projekter?

Alt dette mere til spiller en vigtig rolle, når man skal vælge sin agile vej. Scrum-Nirvana findes ikke, og hverken SAFe eller Spotify-modellen er for alle. Nogle metoder kræver, at man omorganiserer i stor stil, og andre – især Kanban – går efter evolutionær forandring uden organisatoriske ændringer. Nogle metoder skalerer, andre gør ikke. Nogle er dyre at implementere, andre er ikke.

Disse emner kommer vi igennem på denne intensive ½-dags workshop.

På denne workshop lærer du:

  • Hvad det kræver af jeres organisation for at få succes med en agil implementering eller transformation
  • Om de meste anvendte agile metoder og frameworks samt hvilke fordele og ulemper de har. Vi ser også på forskellene mellem dem
  • Hvilken rolle strukturen i jeres organisation og teams spiller, når I skal have en agil tilgang til at virkeefter hensigten
  • Hvordan man kan planlægge sin agile transformation vha. Annette Vendelbos gennemprøvede 6-trins model og skabe vedvarende

 

Din underviser


Annette Vendelbo
Annette Vendelbo

Annette er agil ekspert og underviser i både Scrum, Kanban, god agil ledelse m.m.. Hun er forfatter til bogen "Agile transformationer i praksis" og af en lang række artikler og e-bøger om Kanban og agile praksisser. Hendes hjerte banker særligt varmt for Kanban, og hun er både akkrediteret Kanban underviser og konsulent fra Kanban University.

Både som forfatter, underviser og coach bruger hun sin teoretiske viden og lange praktiske erfaring med agile systemer til at hjælpe sine kunder, når de skal have deres Kanban, Scrum eller SAFe til at fungere optimalt. Hun bidrager også med planlægning og gennemførsel af agile transformationer, så hendes kunder også når de mål, de har sat sig.

Det faktum, at hun både er teoretisk knivskarp og har 15 års praktisk erfaring som agil rådgiver og coach gør, at du med Annette som forfatter får teorien på plads. Du får ovenikøbet en række eksempler fra konkrete agile projekter og transformationer foræret, som du kan lade dig inspirere af, når du selv skal igang med at arbejde agilt med Kanban.



Ofte stillede spørgsmål


Hvor afholdes kurset?
I københavn afholdes kurset afholdes i MBP kursuscenter Pilestræde 61 1112 København K Og i Århus i Ecopark Bautavej 1A 8210 Aarhus
Hvor kan jeg parkere, hvis jeg kommer i bil?
Det er så nemt, for der ligger nemlig et lille parkeringhus lige over for kursuslokalerne i Pilestræde. Desuden er der et kæmpe parkeringshus på Israels Plads lige ved Torvehallerne. Det tager 7-8 minutter at gå derfra og ned til Pilestræde. Og i Årshus har ECOpark gratis parking på stedet.
Kan vi få rabat, hvis vi er flere, der gerne vil på kursus?
Ja, det plejer vi at kunne finde ud af. Rabattens størrelse kommer an på, hvor mange I er, men kontakt mig på [email protected], så finder vi ud af, hvad vi kan finde ud af :-)
Hvad hvis jeg ikke er en ørn til Kanban? Kan jeg deltage alligevel?
Ja, dét kan du lige tro! Dette kursus giver dig netop alle byggeklodserne til Kanban, så du ved, hvad der er værd at vide, når du skal bygge et rigtigt Kanban flow-system. Det er en fordel, hvis du er vant til at arbejde lidt systematisk med dine ting, men kurset kræver kun, at du har deltaget i KMP I på forhånd
Kan vi holde kurset ud hos os i vores firma?
Ja da! Hvis I er et eller flere teams, der skal til at arbejde med Kanban, så kan det ligefrem være en fordel at holde kurset i jeres egne omgivelser

Jeg håber, at vi ses!

Nu ved du en masse om, hvad der ligger foran dig, og jeg vil gøre mit yderste for at gøre dig lige så begejstret for agile, som jeg er.


Mange venlige hilsner
Annette Vendelbo

Ja tak! Lad mig komme i gang